Oldalak

2013. szeptember 5., csütörtök

Fahéjas szilvalekvár

Ha ősz, akkor szilvalekvár. Sűrű, édes, fűszeres. Hosszú téli estéken jó lesz majd elővenni süteménybe, kekszhez vagy vajas kenyérre. 

Ilyen volt...

... ilyen lett. :))

Hozzávalók:
szilva
cukor
fahéj

A megmosott, kimagozott szilvát megmérem, és kilónként 10 dkg cukrot és 1 teáskanál fahéjat adok hozzá. Sűrűn kavargatva főzöm, hogy az alja ne égjen le. Az állaga akkor jó, amikor a fakanalat már erőből kell húzni benne, nehezen kavarható. 
Forrón üvegekbe töltöm, azonnal lezárom őket, és a tetejükre állítva hagyom őket 5 percig. Aztán megfordítom az üvegeket, és száraz dunsztban hagyom kihűlni a fahéjas szilvalekvárt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése