2014. június 29., vasárnap

Bögrés mákos szelet vaníliakrémmel

A bögrés süteményekben az a legjobb, hogy nem kell dekázgatni, méricskélni a hozzávalókat. Előveszünk egy bögrét, ami a mérőedényünk lesz. Egy bögre ez, két bögre az, némi amaz, és már mehet is a sütőbe a tészta. 
Hétvégére mákos bögrést sütöttem, vaníliapudinggal megbolondítva.

Bögrés mákos szelet vaníliakrémmel

Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 bögre cukor
2 bögre tejföl
1 bögre darált mák
1 evőkanál cukrozott citromhéj
4 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csomag sütőpor

A krémhez:
2 csomag vanília pudingpor
6 dl tej
2 evőkanál cukor

A tepsi kenéséhez és szórásához:
vaj
liszt

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 25x35 cm-es tepsit kikenek vajjal, és kilisztezem. 
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összekeverem. A tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbát tartok: amikor a beleszúrt hústűre nem ragad a tészta, akkor van készen.
Pár percig hagyom a tepsiben hűlni, majd tálcára borítom (dupla forgatással, úgy legyen végül a tálcán, ahogyan a tepsiben volt).
A pudingporból, tejből, cukorból sűrű pudingot főzök, és a süteményre simítom.
Teljes hűlés után szeletelem.

2 megjegyzés:

  1. Hú, ezt most nagyon megenném! Citrom a mákkal isteni páros. Hány dl egy bögre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Andikám, amekkora bögrét találsz otthon, azzal dolgozol. :)

      Törlés