A bögrés süteményekben az a legjobb, hogy nem kell dekázgatni, méricskélni a hozzávalókat. Előveszünk egy bögrét, ami a mérőedényünk lesz. Egy bögre ez, két bögre az, némi amaz, és már mehet is a sütőbe a tészta.
Hétvégére mákos bögrést sütöttem, vaníliapudinggal megbolondítva.
Bögrés mákos szelet vaníliakrémmel |
Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 bögre cukor
2 bögre tejföl
1 bögre darált mák
1 evőkanál cukrozott citromhéj
4 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vanília pudingpor
6 dl tej
2 evőkanál cukor
A tepsi kenéséhez és szórásához:
vaj
liszt
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 25x35 cm-es tepsit kikenek vajjal, és kilisztezem.
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összekeverem. A tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbát tartok: amikor a beleszúrt hústűre nem ragad a tészta, akkor van készen.
Pár percig hagyom a tepsiben hűlni, majd tálcára borítom (dupla forgatással, úgy legyen végül a tálcán, ahogyan a tepsiben volt).
A pudingporból, tejből, cukorból sűrű pudingot főzök, és a süteményre simítom.
Teljes hűlés után szeletelem.
Hú, ezt most nagyon megenném! Citrom a mákkal isteni páros. Hány dl egy bögre?
VálaszTörlésAndikám, amekkora bögrét találsz otthon, azzal dolgozol. :)
Törlés