2018. június 5., kedd

Almás-mákos kevert süti zabpehelylisztből

Gyors, finom, szaftos, és nem tartalmaz fehér lisztet, sem cukrot. Egy női magazinban olvastam még tavasszal ezt a receptet, le is fotóztam, hogy meg tudjam sütni később. Most sor került rá. 




Hozzávalók:
4 db közepes alma
1 biocitrom
4-5 evőkanál zabpehelyliszt
1 csomag sütőpor
5-10 ml édesítő 
2 db tojás
20 dkg darált mák

Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Egy püspökkenyér formát kibélelek szilikonos sütőpapírral.
Az almát meghámozom és lereszelem. A biocitromot megmosom, a héját lereszelem, a levét kicsavarom.
Összekeverem az almát, a citrom levét és héját, a zabpehelylisztet, a sütőport, a tojásokat és a darált mákot. 
A tésztát a formába kanalazom, és 30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, mikor jó.
Szaftos, finom sütemény. Teljes hűlés után folpackba csomagolva még 2-3 nap múltán is frissnek éreztük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése