Egy kelesztés nélküli, finom fánk receptje. Nagyobb fánkokat formáztam, így nekem 15 db lett. Aki kisebbet szeretne ugyanannyi tésztából, 30 darabra számíthat.
Babgulyás után kitűnő második fogás.
![]() |
Joghurtos fánk öt perc alatt |
![]() |
Joghurtos fánk csokiöntettel |
Hozzávalók 15 db-hoz:
300 g natúr joghurt
2 csomag sütőpor
1 csomag vanilincukor
2 evőkanál kristálycukor
30 dkg liszt
1 csipet só
a sütéshez olaj
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverem, majd a joghurttal tésztává gyúrom. Ragacsos lesz, de nem kell hozzá több lisztet adni. Öt percig hagyom állni, majd vizes kézzel gombócokat formálok belőlük, és közepesen forró olajban kisütöm őket.
Papírtörlővel felitatom a felesleges olajat a fánkokról, meghintem őket porcukorral.
Tálaláskor a csokiöntet és a lekvár egyaránt illik hozzá.
Örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett Nektek is. Valóban gyors és nagyon fincsi. Babgulyás után pedig tényleg remek - nálunk is babgulyáshoz készült. ;-)
VálaszTörlésSzép hétvégét!
Egy ilyen receptet tudni néha életet menthet. Köszönöm, szerintem hamarosan kipróbálom.
VálaszTörlésGabriella receptjét én is elvittem,és hamarosan megsütöm én is, szeretem az 5 perces fánkokat,pl.holnap!!
VálaszTörlésMi szükség van 2 csomag sütőporra 30 dkg liszthez?
VálaszTörlésEnnyit ír az eredeti recept, és a neten keringő összes többi is. Finom, levegős tésztájú fánk, érdemes megsütni. :)
Törlés