A házi nokedli nem misztikus csoda, bárki elkészítheti felsőfokú konyhai tanulmányok nélkül is.:)) Hamar összeállítható a tészta, és a nokedliszaggatás sem túl bonyolult. A tejfölös hús mellé remek köret.
Tejfölös hús házi nokedlivel |
Hozzávalók a tejfölös húshoz:
50 dkg sertéscomb
2-3
evőkanál olaj
1 közepes
fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
A sertéscombot megmosom és felkockázom.
Felforrósítom az olajat egy teflonedényben, a kockákra vágott hagymát üvegesre
pirítom benne, majd a húsfalatokat rádobom, és minden oldalukat világosra
pirítom. Rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel, és
20 perc alatt puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a tejföl-tejszín keveréket, és
felforralom, hogy egyet rottyanjon. A tejfölös hússal több dolgom nincs,
elkészítem a nokedlit.
Hozzávalók a nokedlihez:
20 dkg liszt
2 tojás
só
a főzéshez víz
Egy lábasban felteszek vizet forrni. A
hozzávalókból lassan csomómentes galuskatésztát keverek, és a forrásban lévő
vízbe szaggatom. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűröm őket.
Tálaláskor tányérra szedek egy adag nokedlit, bőven adok rá a tejfölös húsból,
és meglocsolom a hús szaftjával.
Hát ez az - ami nálunk is nagy kedvenc, s ugyan ezek a hozzávalók azzal a különbséggel, hogy a férjem szerint a husi az legyen egy szeletben és ne kockázva :) Hát ha neki így jó, akkor legyen így.
VálaszTörlésTényleg guszta, olyasmi mint a paprikás csirke :D
VálaszTörlésNagyon finom lett!Egyszerü elkèszíteni.
VálaszTörlés