2012. július 14., szombat

Kakaós-sárgabarackos minimuffin

A tanárnak neveletlen a gyereke, a suszternak lyukas a cipője, az Édességrajongók klubja háziasszonya (én) újabban nem készít édességet. Zöldség-gyümölcs szezonban a befőzésé és a "nyúlkajáké" a főszerep. Deeee most alkottam egy mennyei desszertet, s ezzel két legyet ütök egy csapásra: vihetem az Édességrajongók klubja csoportomba, és mivel kakaós, vihetem Gesztenye Minden, ami csoki csoportjába is. Igen, ez fontos szempont a konyhai alkotásoknál: a Facebookon hová passzol, melyik csoportba? :))

Kakaós-sárgabarackos minimuffin natúr állapotában, és tálaláskor díszítve

Citromos-banános meggydzsemmel leöntve

Csokoládéöntettel, mellette friss sárgabarack

Hozzávalók 24 db kis muffinhoz:
1 bögre liszt
fél bögre cukor
3 evőkanál kakaópor
fél bögre tej
negyed bögre olaj
1 tojás
fél csomag sütőpor
3 db sárgabarack apróra vágva

Összekeverem a hozzávalókat egy tálban, majd a 12 db-os, szilikonos muffinforma mélyedéseit háromnegyed részig megtöltöm a kissé híg tésztával. Nem kell sem vajazni, sem olajozni a formát, mert a szilikon anyagnak köszönhetően simán ki lehet majd fordítani a formából a kész sütiket. 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig - kb. 20 perc - sütöm, majd megismétlem a műveletet a maradék tésztával, hiszen a recept 24 darabra szól.
Önmagában is finom a muffin, de tálaláskor kicsit megbolondíthatjuk rácsorgatott lekvárral, friss gyümölcsdarabokkal, édes öntettel, tejszínhabbal, csokoládémázzal. A képeken is látszik, én ezúttal vaníliás-kókuszos öntetet, citromos-banános meggydzsemet és csokoládéöntetet, illetve friss sárgabarackot használtam. Előbb utóbb a vaníliás és a csokis öntet is felkerül a blogra. :)

2 megjegyzés:

  1. Ezzel a citromos-banános meggydzsemmel nagyon felkeltette az érdeklődésemet... Na nem mintha a csokiöntettel nem tudnám megenni! Ráadásul olyan jól passzol oda a sárgabarack is. :P

    VálaszTörlés
  2. A muffint bármivel nyakon lehet önteni, elronthatatlan, Gabi!! :))

    VálaszTörlés