2013. szeptember 9., hétfő

Mézes körte sült csirkével, patisszonfasírttal

A tegnap említett kosárnyi körtéből magamhoz vettem egy adagot, ma köret készült belőle. A sült húsokhoz nagyon szeretem a zöldséget, gyümölcsöt, salátát, savanykás lekvárt. Úgy gondoltam, vajjal-mézzel sütöm kicsit a körtét, és lesz patisszonfasírt is a sült csirkemellhez. Persze, láttam ám főzés közben az itthoni sanda tekinteteket, hogy na, ebből ugyan mi lesz. :)) Tisztelettel jelentem, fergeteges ebéd kerekedett a furcsa háromszögből! :))

Mézes körte sült csirkével, patisszonfasírttal

Hozzávalók:
6-8 darab nagy, édes körte
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 db csontos-bőrös csirkemell
patisszon 
zsemlemorzsa
1 tojás
bors
pirospaprika
bazsalikom
rozmaring
oregano

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy tepsit kikenek sertészsírral. A csirkemelleket megmosom, és a következő fűszerek keverékével bedörzsölöm a bőrük alatt, és a bőrt kívülről is: só, bors, pirospaprika, bazsalikom, rozmaring, oregano. Alufóliával lefedett tepsiben sütöm a fűszeres csirkemelleket nagyjából egy órán át, aztán fólia nélkül még 10-15 percig.
Amíg a hús sül,  elkészítem a köretet. A patisszonból fasírtot készítek, az elkészítés módjáról korábban itt írtam már. 
A körtéket meghámozom, négyfelé vágom, magházukat kiszedem. Serpenyőben megforrósítom a vajat, rádobálom a körtét, megcsurgatom a két evőkanál mézzel, és összeforgatom. 15-20 percig néha meg-megkavarva karamellizálom-sütöm.
A patisszonfasírt, mézes körte, fűszeres sült csirke trió első hallásra bizarrnak tűnhet, ám remekül illenek egymáshoz ezek az ízek. :)

1 megjegyzés:

  1. Nem is csodálom, nekem is nagy kedvencem az eféle kombó! Ügyes megoldás

    VálaszTörlés