Az üvegbe zárt nyár következő darabja a kamrámban a körtelekvár, némi rozmaringgal megbolondítva. Bonbontöltelék, süteményízesítő lesz belőle télen, kerül a palacsintába is belőle, még talán fagylaltba is jut. :)
![]() |
| Ilyen volt... |
![]() |
| ... kissé átalakult... |
![]() |
| ... és ez lett belőle. :)) |
Hozzávalók:
körte
cukor
rozmaring
A meghámozott, magházától megszabadított, feldarabolt körtét megmosom és lemérem. Kilónként 10 dkg cukrot szórok hozzá, és felteszem főni. Teljesen pépesre főzöm, a vizet elpárologtatva róla. Akkor van kész, amikor nehezen lehet kavarni, annyira sűrű. Ekkor annyi teáskanál rozmaringot keverek bele, ahány kiló volt a darabolt körte. Alaposan megkavarom, majd üvegekbe töltöm, s azonnal lezárom. A tetejére állítom az összes üveget pár perce, majd visszafordítva mennek a száraz dunsztba, ott fognak teljesen kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése