2015. szeptember 6., vasárnap

Túrógombóc fehérboros cseresznyemártással

A legnagyobb közösségi portálon Szendy Edittől kaptam ezt a remek receptet. Ezúton köszönöm neked, Edit: felkerült a kedvenceink listájára a gombócod! :) Az ajánlott meggymártás helyett ezt a boros cseresznyét találtam ki hozzá, ennyit változtattam csak a kottán. 



Hozzávalók:
50 dkg túró
4 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
1 db egész tojás
diónyi vaj

Az öntethez:
3-4 dl házi cseresznyedzsem
1 dl édes fehérbor
2 evőkanál tejszín

Az alapanyagokat alaposan összedolgozom, és folpackkal lefedve egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap csinos kis gombócokat formálok a masszából - úgy 15-16 darabot. Lobogó, forró vízben megfőzöm őket. Épp csak addig, míg feljönnek a víz tetejére, akkor már szedem is ki őket szűrőlapát segítségével egy tálba.
Az öntet hozzávalóit egy kis lábasban összeforralom, folyamatosan kevergetve. Pár perc az egész.
Kihűtöm a gombócot is, az öntetet is tálalás előtt. Nyári hőségben az a legjobb, ha néhány órára hűtőszekrénybe tudom tenni, s aztán szervírozom ebédre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése