2017. január 4., szerda

Madeleine, a francia teasütemény

Teasütemény teához, kávéhoz, kakaóhoz, reggel vagy délután, sőt, rohanós napokon kézben-zsebben útravaló. Egy falatnyi citromos, francia csoda. Madeleine. A finom, kagylóformájú sütemény. Nem ragozom tovább, mondom a receptet:



Hozzávalók 36 darabhoz:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
4 tojás
2 citrom reszelt héja
1 csipet só

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A madeleine formákat kivajazom.
A vajat habosra keverem a cukorral. A sütőporos-sós lisztet hozzákeverem, és mehet bele a citromhéj is meg a vaj. Összeforgatom, majd hűtőbe teszem a tésztát negyedórára.
A formákba kanalazom, és 10-15 perc alatt megsütöm. Még forrón kiütögetem a formákból. (Ha formában hagyod hűlni, beleragad a kis kagylókba a tészta, és nem jön ki egyben.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése