2017. március 4., szombat

Márványos fehértorta maradékokból

A minapi fánksütés után 5 db tojásfehérje várta sorsát a hűtőben. És akadt még pár alapanyagból 1-1 kis mennyiség. Maradék dió, ráncosodó alma, a doboz alján kevés kakaó, és a többi. Ezekből készítettem egy gyors desszertet ebéd utánra. 




Hozzávalók: 
5 db tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy pudingpor)
2 evőkanál holland kakaópor
fél szelet birsalmasajt
2 marék durvára tört dió
fél alma



A fehérjékből a porcukorral és a keményítővel/pudingporral kemény habot verek. Beleforgatom a többi hozzávalót, a kakaót csak óvatosan, hogy márvány mintás legyen a hab. 
A legkisebb, 18 cm átmérőjű tortaformámat kibélelem szilikonos sütőpapírral, és a formába kanalazom a habot. A tetejét kirakom héjastól felszeletelt almával. 




Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütöm. Utána hagyom kicsit kihűlni, leveszem a forma gyűrűs részét, a torta aljáról lehúzom a sütőpapírt. Tálra teszem, és szeletelem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése