Bármely évszakban vásárolhatunk zöldsalátát: nyáron a piacon, többi évszakban a nagy üzletláncoknak köszönhetően. Sűrűn élek is a lehetőséggel. Persze, legjobb a házikert termése, ám az véges. Bárhogyan is, kerül saláta az asztalra, amikor szeretnénk. A hagyományos víz-cukor-só-ecet levet én nem szeretem rajta. Ezt a mézes-mustárosat annál inkább.
Bármilyen zöldsaláta megfelel a célnak, amit szeretünk. (Fejes, szív, jég, stb.)
Megmosom, lecsepegtetem, levelekre szedve jénai vagy salátástálba rendezem.
Hozzávalók az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
1 mokkáskanál só
késhegynyi őrölt gyömbér
Az alapanyagokat krémesre keverem kézi habverővel, s a levelekre szedett salátára öntöm. Óvatosan összeforgatom, és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése