2017. október 27., péntek

Zöldsaláta mézes-mustáros öntettel

Bármely évszakban vásárolhatunk zöldsalátát: nyáron a piacon, többi évszakban a nagy üzletláncoknak köszönhetően. Sűrűn élek is a lehetőséggel. Persze, legjobb a házikert termése, ám az véges. Bárhogyan is, kerül saláta az asztalra, amikor szeretnénk. A hagyományos víz-cukor-só-ecet levet én nem szeretem rajta. Ezt a mézes-mustárosat annál inkább.




Bármilyen zöldsaláta megfelel a célnak, amit szeretünk. (Fejes, szív, jég, stb.) 
Megmosom, lecsepegtetem, levelekre szedve jénai vagy salátástálba rendezem.

Hozzávalók az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj 
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
1 mokkáskanál só
késhegynyi őrölt gyömbér

Az alapanyagokat krémesre keverem kézi habverővel, s a levelekre szedett salátára öntöm. Óvatosan összeforgatom, és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése