2012. július 3., kedd

21 édesség - kreatív játék

2012. május 26-án volt egy éves a Facebookon az Édességrajongók klubja csoportom . Ebből az alkalomból két játékot hirdettem meg, jöjjön hát a második poszt e témában: a kreatív játékra érkezett édességeket mutatom meg. Linda ( Konyhalál blog ) adta az ötletet, mely szerint határozzak meg két, egymással látszólag nem kompatibilis összetevőt kötelező elemként, és szárnyaljon a fantázia!! A két alapelem a kókusz és a sajt lett - minden szentnek maga felé hajlik a keze, imádom a kókuszt!! :) És a sajtot is. :)) A receptek vagy a rájuk mutató linkek minden képaláírás alatt ott vannak. Lássuk hát, milyen nevezések érkeztek!


SZAPU KRISZTINA
Csokoládés-kókuszos sajttorta
http://maciamalnasban.blogspot.hu/2012/05/kokuszos-csokolades-sajttorta.html

SZAPU KRISZTINA
Pinacolada desszert
http://maciamalnasban.blogspot.hu/2012/05/pinacolada-desszert.html

SZŐKE JUDIT
Kókuszos cupcake
http://picijuci.blogspot.com/2012/05/triplan-kokuszos-cupcake.html

BÉRES ANDI
Kókuszos-csokikrémes tekercs

A piskótához: 5 tojás, 3 evőkanál nyírfacukor, 5 evőkanál ch csökkentett liszt, kávéskanál sütőpor,5 ek víz

A töltelékhez:

0,6 l hulala cukormentes habalap,1 tábla étcsokoládé.10 dkg vaj,10 dkg nyírfa porcukor

25 dkg kókuszreszelék, 20 dkg finom nyírfa porcukor , 5 dkg vaj,10 dkg mascarpone

Elkészítés:

A krémhez 3 dl hulalát(cukormentes) 1 tábla cukormentes ét csokival össze melegítünk, és hűlni hagyjuk.

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Beleöntjük egyenként a tojás sárgákat, vizet és még 3 percig verjük a habverővel. Ezután a fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
A tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor megsült benedvesített konyharuhára borítjuk, és segítségével szorosan feltekerjük. Így, feltekerve hagyjuk kihűlni.

A kókuszreszeléket egy tálba öntjük és egybedolgozzuk a porcukorral és az 5 deka puha vajjal és a krémesen lágy mascarponeval. A kókuszmasszából egy a piskóta hosszúságával megegyező hosszúságú hengert sodrunk.

10 deka vajjal kikeverjük habosra a nyírfa porcukrot és hozzáadjuk a csokis keveréket valamint még 3 dl hulalát. Habverővel krémet keverünk bele és megtöltjük a harmadával a piskótát.. Az egyik oldalára rátesszük a kókuszból formált hengert, és óvatosan a piskótába csomagoljuk. Megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk kókuszreszelékkel.

A süteményt 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

HANI
Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák
http://izemlekek.blogspot.hu/2012/05/kokuszos-mascarpones-csokoladekosarkak.html

HANI
Malibu varázs

12 darabhoz:

A tésztához:
25 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor (6 g)
1 tk. szódabikarbóna
1 tojás
12 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez:
10 dkg mascarpone
4 ek. kókuszreszelék
2 ek. porcukor
2 ek. Malibu kókuszlikőr

A tetejére:

10 dkg porcukor
4 ek. Malibu kókuszlikőr
kókuszreszelék

Elkészítés:

A töltelék összetevőit elkeverjük. A muffinformákat papírkapszlival kibéleljük, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 

Egy közepes nagyságú tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd félretesszük. 

A tojást egy nagyméretű tálban elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tejszínnel és az olajjal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk. 
A tésztából egy-egy evőkanálnyit a formákba adagolunk, 1-1 teáskanál tölteléket teszünk rá, majd befedjük háromnegyed részig tésztával. 
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor a sütemény elkészült, kivesszük a sütőből, és még néhány percig a formában hagyjuk. A porcukrot simára keverjük a kókuszlikőrrel, megkenjük a muffinok tetejét, majd gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel.

ÉVÁNÉ BORI VIKTÓRIA
Kókuszos-krémsajtos fagyi
http://bbanyucikeszitenel.blogspot.com/2012/05/kokuszos-kremsajtos-fagylalt.html#axzz1vOwSl488 

AFRAA
Kókuszos amerikai jellegű pufi palacsinta lime-os mascarpone  krémmel
http://afraasutode.blogspot.hu/2012/05/kokuszos-amerikai-jellegu-palacsinta.html 
 AFRAA
Kardamomos - lime-os - kókuszos szendvicskeksz
http://afraasutode.blogspot.com.es/2012/05/kardamomos-kokuszos-lime-os-keksz.html 

BESZTERI MARIANNA
Kókuszos-mascarponés fagyi
http://marykonyha.blogspot.com/2012/05/kokuszos-mascarpones-fagyi.html 

SIMON GABRIELLA
Fantázia keksz
http://gabi-finomsgok.blogspot.com/2012/05/fantazia-kokusz-keksz-tesztahoz-10dkg.html?spref=fb 

AMI
Sajttorta kókusztejes-csokoládés krémmel
http://dejofozni.blogspot.com/2012/05/sajttorta-kokusztejes-csokolades.html 

RUZICSKA ZSÓFI
Kókuszos mini sajttorta Mangó-narancs zselével
http://www.nyammm.hu/2012/05/kokuszos-sajttortacska-mango-narancs.html 

BENCSIK ANIKÓ
Angyalok álma
Tészta hozzávalói: 6 egész tojás, 6 evő kanál cukor, 5 evő kanál liszt. 1 evő kanál Holland kakaó por. egy csipet só.



Elkészítés: 6 tojás fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, majd kanalanként hozzá adom a cukrot, ha szép fényes a hab, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját is. Kézi habverővel apródonként a masszához keverem a 6 evő kanál lisztet.

Zsír papírral bélelt tepsibe tű próbáig sütöm.


Amíg hűl elkészítem az eper velőt amivel megkenem a tésztát, és krémet.

25 dkg epret megmosok, hozzá adok kB 5 dkg barna cukrot (lehet több is), majd összetöröm villával. Nem baj ha vannak benne nagyobb darabok. (Lehet turmixolni is). Az eper velőt félre tesszük.

Krém elkészítése:20 dkg vaj, 10 dkg Porcukkor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg Mascarpone krém sajt, 5 dl hab tejszín, 1 csomag hab fixáló.

Elkészítés:
A vajat a por cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a Mascarponét, és a végén a hab fixálóval jó keményre vert tejszínt adjuk hozzá.

Díszítéshez. 10 szem eper, + 10 szem amit feldarabolok és a krémbe szórok. 5 dkg olvasztott csokoládé, és 5dkg kókusz reszelék
A 10 szem epret félbevágom, és olvasztott csokoládéba mártom, zsír papírra teszem, megszórom kókusz reszelékkel és hagyom száradni.

Összeállítás: A piskótát ketté vágom. Az alsó felét megkenem az eper velővel, megszórom kókusz reszelékkel, majd rákenek a krém felét, rászórom a feldarabolt epret, majd még a maradék krém felével betakarom, és jöhet rá piskóta lap másik fele.
A krémből egy hab zsákba annyit teszünk hogy kis rózsákat tudjunk tenni minden szelet tetejére. A maradék krémmel süti tetejét bevonjuk, majd díszítjük.

Díszítés: A hab zsákból a szeletek két végére kis rózsákat nyomunk, majd az egyikre rá helyezzük a csokoládés epret, és a maradék kókusz reszelékkel megszórjuk a süti tetejét.
Ha kész hűtőbe tesszük kB 2 órára, vagy egy éjszakára, és csak utána szeleteljük.

FLÓRA
Kókuszos brownie
http://florakonyha.blogspot.com/2012/05/kokuszos-brownie.html

HANI
Kókuszos piskótatekercs mascarponéval és meggyszósszalHozzávalók:A tésztához:

5 tojás
8 dkg cukor
8 dkg finomliszt
6 dkg kókuszreszelék

A töltelékhez:

kb. 40 dkg meggybefőtt
4 dkg étkezési keményítő
0,5 dl befőttlé
rum vagy rumaroma

A mascarponés részhez:

50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
kb. 2 cl. kókuszlikőr
5 dkg kókuszreszelék

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 

Az egész tojásokat a cukorral gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel, majd óvatosan a tojásos habba forgatjuk.

Egy nagy gáztepsit (30 *40 cm-es) kibélelünk sütőpapírral, az elkészült tésztát beletesszük, és kb. 12-14 perc alatt megsütjük. Miután megsült, még melegen, a sütőpapírral együtt feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
Ezalatt elkészítjük a meggyszószt. Felmelegítjük a meggybefőttet (ne használjunk sok befőttlevet fel). A keményítőt simára keverjük 0,5 dl befőttlével, majd besűrítjük vele a felmelegített meggyet. A végén adjunk hozzá egy kevés rumot/aromát. Amíg kihűl, addig a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk. Majd hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a –reszeléket is.
A kihűlt piskótát kitekerjük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd simacsöves nyomózsákba szedjük a mascarpone krémet. Felváltva csíkokat húzunk a krémből és a meggyszószból (a szószt kanállal adagoljuk), majd feltekerjük, és tálalásig hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor szeleteket vágunk belőle, és porcukorral meghintve kínáljuk.


A KATEGÓRIA NYERTESE!!!

SZABÓ ANITA
Mini bounty torták
http://tucsokbogar.blogspot.com/2012/05/ezt-sutemenyt-gaby-kedveert-keszitettem.html 


CSUPA CSOKI
Kókuszos profiterol
http://mezesotthon.blogspot.com/2012/05/csupa-csoki-profiterolja-es.html 

LINDA
Kókuszos süti
http://konyhalal.blogspot.com/2012/05/kokuszos-suti.html 

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták és érdekes ízvilágok keverednek egyes süteményeknél de biztosan nagyon finom mindegyik!

    VálaszTörlés
  2. Szuper összefoglaló:)Köszönjük:)

    VálaszTörlés
  3. Jó játék volt, tetszett!

    VálaszTörlés
  4. Lányok, jó csapattal jó játszani!! :))) Az összefoglaló tőletek lett szuper, mert klassz recepteket küldtetek! :))

    VálaszTörlés
  5. Csak most láttam! Pedig nagyon ötletes játék volt!

    VálaszTörlés