2012. július 30., hétfő

Töltött csirkemell őzgerinc formában

Az éjjel tomboló vihar után szürkeség és csend egész nap. Vidám, színes ebédre vágytam, valami hangulatjavítóra. Legyen benne zöld, piros, legyen csirkemell és zöldség, legyen dekoratív. Legyen finom. Azt találtam ki, hogy csirkemellet töltök, de nem csupán a hagyományos áztatott zsemlés töltelékkel, és őzgerincformában sütöm meg. A végeredmény tetszetős, ízletes lett.


Töltött csirkemell őzgerinc formában


Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
fél adag zöldborsókrém (recept itt )
2 szelet barna kenyér
1 db paradicsom
1 tojás
petrezselyem
bors

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, kiklopfolom. Az őzgerincformát kibélelem alufóliával, majd a csirkemellszeletek 3/4 részével. Sózom, borsozom a húst. Belesimítom a zöldborsókrémet. A paradicsomot hajszálvékonyan felkarikázom, és a zöldborsókrém tetejére pakolom. 
A kenyérből, tojásból, petrezselyem és só, bors hozzáadásával tölteléket készítek, a paradicsomkarikákra halmozom, és egyenletesen eloszlatom. A maradék csirkemellszeletekkel lefedem az őzgerincformát, sózom, borsozom, majd ráhajtom a fólia széleit, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm. Ekkor a fóliát széthajtogatom, hogy a legfelső réteg, a hús teljesen átsüljön, ez kb. még 20 perc.
A formában hagyom kihűlni a töltött csirkemellet, aztán tálra vagy tálcára borítom, leemelem róla a formát, lehúzom az alufóliát, és kétujjnyi vastag szeletekre vágva tálalom. Friss saláta vagy savanyúság adható hozzá köretként.

3 megjegyzés:

  1. Huh, de guszta! Nem csak édességeket repíthetnél be az ablakomon ez is jöhetne :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a dicsérő szavakat, lányok! :))

    Szívesen küldök fénypostával, Vikvi, még van belőle egy kicsi. :)

    VálaszTörlés