2012. szeptember 14., péntek

Lecsó télre

Még egy hiánypótló poszt: a Befőzünk! augusztusi darabja. Lecsó télre. 

Lecsó télre


Hozzávalók: 
4 kg zöldpaprika
2 kg paradicsom
fél kg hagyma

A paradicsomot meghámozom, félbe-negyedekbe vágom, és széles lábasban felteszem főni. Mihelyt egyet rottyan, beleteszem a magházától-ereitől megtisztított és karikákra vágott paprikát, valamint a megtisztított, apróra kockázott hagymát. Első forralásig főzöm, majd forrón üvegekbe töltöm, lezárom őket, és száraz dunsztban hagyom kihűlni.

7 megjegyzés:

  1. odavagyok a lecsóért... télen is! :)

    VálaszTörlés
  2. Annyira, de annyira szeretem a lecsót!! Mi is tettünk el télre Anyukámmal jó pár üveggel. (bár télen tulajdonképpen csak én eszem, de nekem aztán kell:))

    VálaszTörlés
  3. Télen-nyáron lecsó minden mennyiségben! :)

    VálaszTörlés
  4. Második kör jön most. 35 kg nyersanyag vár befőzésre holnap. :)

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Befőzéskor nem teszek bele. Később, felhasználáskor az étel jellegétől függően.

      Törlés
    2. Befőzéskor nem teszek bele. Később, felhasználáskor az étel jellegétől függően.

      Törlés