2012. szeptember 12., szerda

Olívabogyós brownie


Tudom, meglehetősen bizarr kombinációnak hangzik elsőre a csokoládé és az olívabogyó házassága, pedig nem az! Májusban az Édességrajongók klubja csoportom tavaszi játékára érkezett a recept a névbetűs kategóriában. O, mint olívabogyó. :)) Azóta kétszer elkészítettem már, igaz, én a szokásos brownie receptemet megtartottam és abban cserélem a kókuszreszeléket olívabogyóra. Nekem ízlik ez a furcsa verzió!:)

Olívabogyós brownie

Furcsa pár, finom ízek


Hozzávalók:
15dkg vaj
30 dkg étcsokoládé
22 dkg cukor
csipet só
1 cs. vanilincukor
4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg olívabogyó

Megolvasztom a vajat a darabokra tört csokival vízgőz felett, majd hozzáadom a cukrot, a sót és a vanilincukrot. Egyesével hozzákeverem a tojásokat, és a lisztet. Leveszem a tűzhelyről, és a félbevágott olívabogyókat belekeverem a csokoládés tésztába. 35x25 cm-s sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, sütőpapír segítségével kiveszem a tepsiből a sütit, és négyzetekre vágom. Óvatosan leveszem a szeleteket a sütőpapírról, és tányérra/tálcára teszem. Illik hozzá a citrom vagy erdei gyümölcs fagyi tálaláskor, de magában is finom.

3 megjegyzés:

  1. Én is nemsokára kipróbálom, jó, hogy eszembe juttattad!:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nekem is ízlene. Nálam most céklás készűlt:)

    VálaszTörlés
  3. Flóra, időközben láttam, hogy megsütötted, szép lett a tiéd is! :)

    HajniZoli, a céklás is finom lehet! :)

    VálaszTörlés