2012. december 13., csütörtök

Mézeskalács kuglóf extrákkal

Az elmúlt napokban rengeteget nassoltunk, sütöttem tortát, krémes-habos süteményeket, ezért arra gondoltam, hogy tegnapra - a névnapomra - egyszerű édességet fogok alkotni. Én és az egyszerűség... :) Nekiláttam a kuglófsütésnek, és ami a kezem ügyébe került, abból tettem bele egy kicsit: vanília, rum, mézeskalács fűszer, marcipános szaloncukor... A végeredmény nagyon finom lett! :)) 

Frissen sülve, á la nature

Csokoládékrémmel bevonva, szeletelt mandulával szórva

Egy szelet mézeskalács kuglóf



Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál rum
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja
1 dl olaj
1 dl tejszín
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
10 db marcipános szaloncukor apró darabokra vágva

1 csomag főzés nélküli csokoládépuding
3 dl tejszín
1 dl tej

szeletelt mandula a díszítéshez

A tojások sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a vaníliakivonatot, a rumot, a mézeskalács fűszerkeveréket, a reszelt citromhéjat, az olajat, a tejszínt, és a sütőporral elegyített lisztet. Belekeverem az apró darabokra vágott szaloncukrot. Alaposan összedolgozom a masszát, majd a tojások felvert habját beleforgatom.
Vajjal kikent szilikon kuglóf formába kanalazom a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütöm.
A főzés nélküli csokoládépudingot a tejszínnel és a tejjel csomómentes, sűrű krémmé keverem.
Amikor kihűl a kuglóf, tortatálra vagy tálcára borítom, kívülről megkenem a csokoládépudingos krémmel, megszórom szeletelt mandulával, és tea, kávé, habos kakaó vagy forró csoki mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése