2014. október 16., csütörtök

Almás tarja

A párhuzamosan készülő hús és köret duó a szívem csücske. A tepsit megpakolom fűszeres hússal, betakarom gyümölccsel, lefóliázom, és irány a sütő. Amíg sül a hús, krumplit sütök vagy zöldséget párolok, van időm elmosogatni a főzéshez használt edényeket, és megterítek. Ebédet, de még vacsorát is gyakran alkotok így. Most almás tarja volt műsoron, sok fűszerrel. 

Almás tarja

Hozzávalók:
6-8 szelet sertéstarja
2 evőkanál mangalicazsír
2 fej vöröshagyma
római kömény
bors
majoránna
pirospaprika
2 evőkanál mustár
1-1,5 kg alma

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A nagy gáztepsit kikenem a mangalicazsírral, és a megmosott tarjákat belefektetem. Mustárral megkenem a hússzeleteket, sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával, római köménnyel, majoránnával. A hagymát karikákra vágva a húsra terítem.
Az almákat megmosom, magházuktól megszabadítom, és héjastól cikkekre vágom, és beborítom vele a húst. Felöntöm 2 dl vízzel, és alufóliával fedve sütőbe teszem. 
200 fokon egy órán át sütöm, aztán leveszem róla a fóliát, és további fél órán át sütöm még. Ha szükséges, kevés vizet öntök a tepsibe. 
A köret lehet sült krumpli, savanyúság, puha kenyér, párolt vagy sült zöldség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése