2016. február 28., vasárnap

Főispánné remeke - reform változat

Újabb édességet alakítottam át, hogy a mostani étrendünkbe is beleférjen. A Főispánné remeke nevű Váncza-sütemény új köntösben, picit más ízvilággal, mégis nagyon ínycsiklandóan: 




Hozzávalók:
20 dkg zsír
3 tojás 
1 csomag sütőpor
5 dkg nyírfacukor (xilit)
1 citrom héja, leve
50 dkg Graham liszt
1 csomag vanilincukor

5 dkg nyírfa porcukor (PorXukor) a fehérjehabhoz
házi áfonyalekvár




A sütőt 180 fokra előmelegítem. A lisztet tálba szitálom, a sütőport, cukrot, vanilint, citromhéjat és levet a 3 tojássárgájával tésztává gyúrom, nekem kellett bele 1 evőkanál tejföl is, hogy összeálljon a tészta. Az 1/3-át egy 25x35 cm-s tepsibe nyomkodom (az eminensek nyújthatják is, precízen, nyújtófával). Vastagon megkenem áfonyalekvárral a tésztalapot.
A 3 tojásfehérjéből és a 5 dkg nyírfa porcukorból fényes, kemény habot verek, és az áfonyalekváros rétegre simítom.
A maradék tésztát kinyújtom (ezúttal tényleg), és csíkokat vágok belőle. A tésztacsíkokkal berácsozom a sütemény tetejét. 
180 fokos sütőben kb. 40 percig sütöm, amíg a rácsok szép barnák lesznek.



Eredeti recept itt .

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól átalakítottad Gaby! Biztosan kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Mindent meg lehet reformálni! :D Főispánnénak is biztosan tetszene ez a változat...

    VálaszTörlés