Kókuszos. Fehér csokoládé is van benne. Csupán ezekért is megéri elkészíteni, ám további előnnyel bír: együtt süthető a krémes töltelékkel, nem sütés után kell a tésztát hosszában kettévágni.
Mutatós, finom, akár vendégvárónak is ajánlom.
Hozzávalók a piskótához:
3 db tojás
3 dl (kókusz)tej
1,5 dl olaj
7 dkg nyírfacukor (xilit)
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál holland kakaópor
A krémhez:
1 liter (kókusz)tej
3/4 csésze nyírfacukor (xilit)
7 evőkanál búzadara
20 dkg kókuszreszelék
1 tábla fehér csokoládé
A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy 25x35 cm-es tepsit kikenek vajjal és meghintem liszttel.
Megfőzöm a krémet: a cukros tejben a búzadarával híg tejbegrízt főzök, majd belekeverem a kókuszreszeléket és az apróra tördelt csokoládét. Megkeverem, és félreteszem, hogy hűljön egy kicsit.
A tésztához egy tálba teszem a tojást, tejet, olajat, kézi habverővel simára keverem. Egy másik tálba adagolom a cukrot, lisztet, átszitált sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport, alaposan összekeverem őket, majd az egészet a tojásos masszához forgatom. Kézi habverővel csomómentesre, alaposan kikeverem.
A vajazott-lisztezett tepsibe öntöm a tészta felét, és 180 fokon kb. 10-15 percig sütöm. Az a lényeg, hogy a teteje valamennyire szilárduljon meg.
A félig sült tésztára kanalazom a kókuszos-csokis krémet, és elsimítom, majd a tészta másik felét a krém tetején egyenletesen eloszlatom.
Visszateszem a sütőbe 15-20 percre. Tűpróbával ellenőrzöm, akkor van készen, amikor a beleszúrt tűre már nem ragad sem a tészta, sem a krém. Ha még ragad, 5-10 perccel süssük tovább, aztán újra ellenőrizzük a tűvel.
A tepsiben teljesen kihűtöm a süteményt, aztán egy éjszakára hűtőbe teszem. Így nem ragad majd a késre, és szépen lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése