2018. június 30., szombat

Kapros cukkini kocka

Sok cukkinit kaptam ajándékba, és épp törtem a fejem, mit főzzek még belőle a megszokottakon kívül, amikor Marisznál megláttam ezt a receptet. Szeretem a zöldséges süteményeket: céklával, sütőtökkel gyakran készítek édes pitét, egyebet. Ez a sós cukkinis ötlet nagyon megtetszett nekem, másnap ki is próbáltam. Sikert aratott, finom és laktató.




Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
35 dkg reszelt cukkini
1 fej vöröshagyma apróra vágva
20 dkg bacon kis kockákra aprítva
1 bögre reszelt sajt (cheddar, trappista, stb)
60 ml olaj
2 evőkanál aprított kapor

A sütőt 170 fokra előmelegítem, a 25x35 cm-es tepsimet kivajazom. 
Hámozom - ha színesebb végeredményt akarsz, nem muszáj hámozni, sütés közben úgyis puhul a héja -, és lereszelem a cukkinit.
Egy tálban felverem villával a tojásokat, beleszitálom a sütőporral kevert lisztet, hozzáadom a reszelt cukkinit, hagymát, bacont, reszelt sajtot, olajat és a kaprot. 
Alaposan összekeverem a hozzávalókat. Picit folyós massza lesz, de ennek ilyennek kell lennie.
Átkanalazom a kivajazott tepsibe, és nagyjából 30 perc alatt 170 fokon készre sütöm. Hústűvel ellenőrzöm, mikor jó.
Amikor kissé kihűl, kockákra vágva tálalom.
Az eredeti receptet Tortafüggő Marisz blogjában találjátok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése