2012. június 17., vasárnap

Grilleztünk!! Garam masalában pácolt csirkecomb tzatzikivel

Az első tavaszi napsugarak szabadtéri sütögetésre csábítják az embert, idén is így volt ez. Elhangzott a családban a varázsige: grillezzünk! :) A legfontosabb hozzávaló ehhez nálunk Ottó. :)) Ottó a húgom legjobb barátnőjének férje, nem mellékesen szakács, azaz hivatásos ízvarázsló.:))
Megszerveztük a szűk körű grillpartit, melyen szakács barátunk egyéb elfoglaltsága miatt végül nem tudott részt venni, ám a felesége, Edi eljött. Letett az asztalra egy titokzatos kis üveget, azzal a sejtelmes mondattal, hogy Ottó küldi. Garam masala fűszerkeveréket tartalmazott az üveg, az indiaiak kedvencét. Összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág. A garam masalát étolajjal összekevertük, ebben pácoltuk a csontok mellett bevagdosott csirkecombokat fél napig. 
A hús mellé burgonyapürét és tzatzikit készítettünk köretként. A tzatziki a görögök kedvelt salátája, (lereszelt, sózott, majd kicsavart) uborkából készül, sűrű joghurttal, zúzott fokhagymával, kis sóval, borssal. A húgom, Liliom volt a salátafelelős, az alapreceptbe csempészett egy kis túrót is, amitől extrán finom lett.
Az asztalra került még friss kenyér és testes vörösbor, ez a délután a legszebb tavaszi emlékem, jó visszagondolni rá most júniusban is. :)

Garam masalában pácolt, grillezett csirkecomb, csemege uborka, és egy nagy tál tzatziki

Indiai, görög és magyar ízek egy tányéron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése