2012. június 17., vasárnap

Hamis gulyás

A nyár velejárója a bogácsban készülő lecsó, pörkölt és gulyásleves. Utóbbit készítettem: hamis gulyást, kis adagban. Már látom, hogy rendre fog szoktatni a blog írása, ugyanis gyakran főzök kreatívan-lazán, az ételekbe kerül egy csipet ez, egy marék az, és a végeredmény nagyon finom szokott lenni. A gulyásom is így készült, de azért próbálom pontosan megadni a hozzávalók mennyiségét, hogy aki kedvet kap az elkészítéséhez, megtehesse. :)

Hamis gulyás


Hozzávalók:
1,5 kg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, 3-4 nagyobb burgonya, hagyma)
1 kis tubus csípős gulyáskrém 1/3-a
3-4 evőkanál étolaj
2 kiskanál pirospaprika
bors
petrezselyem
köménymag/őrölt kömény

Az apróra felkockázott hagymát üvegesre pirítom az olajon, rászórom a pirospaprikát, belekeverem a gulyáskrémet, és felöntöm 1-2 dl vízzel. A meghámozott és felkarikázott-kockára vágott zöldségeket hozzáadom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedő alatt főzöm kb. fél órát, majd beleteszem a fűszereket: ízlés szerint borsot, petrezselymet és köménymagot/őrölt köményt. Ha szükséges, öntök hozzá egy kis vizet, és még 15 percig főzöm. A gulyáskrém elég sós, így pluszban nem szoktam sózni.
Tálaláskor friss kenyérrel kínálom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése