2012. június 17., vasárnap

Tejszínes-tejfölös csirkemell és máj zöldfűszeres spagettivel

A családi ünnepek menüje mindig fejtörést okoz. Egyszerre kell különlegesnek, ám egyszerűnek és olcsónak lennie. Februárban egy ilyen főételt alkottam Liliom névnapjára.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg csirkemellfilé
2-3 evőkanál olaj
bors
pirospaprika
1 dl főzőtejszín
2 dl tejföl

A körethez:
500g spagetti
olaj
zöldfűszerek (bazsalikom, petrezselyem)

A májat megtisztítom az inaktól, hártyáktól, és apró darabokra vágom, a csirkemellfilét felkockázom. Felforrósítom az olajat egy teflonedényben, a májat és csirkehúst rádobom, és minden oldalukat világosra pirítom. Rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel, és 20 perc alatt puhára főzöm. Amikor készen van, hozzáadom a tejföl-tejszín keveréket, és felforralom, hogy egyet rottyanjon. Elkészült. Hasonlít a paprikás csirkére, ám ebben nincs hagyma, és kizárólag mellből-májból készül.

Amíg fedő alatt puhul a húsétel, megfőzöm a spagettit. Leszűröm, majd villára tekerve kiolajozott muffinformákba halmozom a tésztát. Minden adagra szórok a zöldfűszerekből, 1-2 csepp olajat csurgatok rájuk, s 5 percre irány a sütő. A muffinformákban hagyom kihűlni a spagettit, hogy tálaláskor megtartsa a formáját.


Íme, a végeredmény:

Tejszínes-tejfölös csirkemell és máj zöldfűszeres spagettivel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése