2012. december 9., vasárnap

Zellersaláta - VKF 53. forduló

A VKF - Vigyázz, Kész, Főzz! - 53. fordulójának háziasszonya Babette . A téma: "Régi receptek nyomán". Olyan ízemlékeket, gyerekkori gasztroélményeket kell felidéznünk, amelyek meghatározóak az életünkben. Emlékezzünk a nagyik, anyukák receptjeire, s készítsük el őket újra. Nálunk az apai nagyapám volt a családi események séfje, sült húsok, székelykáposzta és saláták mestere. Az ő egyik receptjét hozom a VKF-re: zellersalátát készítettem.

Zellersaláta

Hozzávalók:
2 nagy zellergumó
ecet
bors
majonéz
tejföl

A zellereket meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Forró, sós-ecetes vízbe teszem a reszeltzellert 2-3 percre, de nem főzöm puhára, akkor jó, ha nem kemény, de még roppanós. Leszűröm a zellert, és egy nagy tálban a majonézzel elkevert, borssal dúsított tejfölbe forgatom. 
Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek, a tálat alaposan becsomagolom fóliába, máskülönben a zeller illata betölti a hűtőt.
Kiváló köret sült húsokhoz, mi tegnap reggelire friss kenyérrel ettük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Próbáltam már hasonlót, de csak sima ételízesítős vízben főztem meg a zellert. az is finom volt, ezt is ki fogom próbálni!:)

    VálaszTörlés