2013. április 19., péntek

Narancsmázas-kakaós keksz kandírozott gyümölcsökkel

Áprilist nevezhetném a kekszek hónapjának, ugyanis változó formában és ízben sütöm őket, és sokszor. Íme, a legutóbbi remekmű az omlós kekszek szerelmeseinek.

Narancsmázas-kakaós keksz kandírozott gyümölcsökkel

Hozzávalók 50 db-hoz:
200 g liszt
100 g holland kakaópor
2 tojássárgája
100 g cukor
5 dkg durvára tört mandula
200 g hideg vaj
2 evőkanál tejszín

A mázhoz:
1 narancs leve
125 g porcukor

A tetejére:
kandírozott narancshéj és zöld citromhéj 

A tészta hozzávalóit morzsalékos állagúra gyúrom gyors mozdulatokkal, és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe teszem. 
Lisztezett deszkán 1 mm vastagra nyújtom a tésztát, és tetszőleges formákat szaggatok belőle. Sütőpapíros sütőbe helyezem a kekszeket, és előmelegített, 180 fokos sütőben 12 percig sütöm. Rácson hagyom őket kihűlni.
A mázhoz a narancs levét elkeverem a porcukorral, a keverékkel megkenem a kihűlt kekszeket. Megszórom őket kandírozott gyümölccsel, és hagyom teljesen megdermedni a mázat. 
Omlós, puha keksz lesz a tésztából, mivel a sütés napján mind elfogyott, nem tudom megmondani, hogy másnap milyen. :)))

1 megjegyzés: