A sokadik almás pite változatom. Ezúttal dióval dúsítva, egyszerű tésztával. A kedvencek listáján előkelő helyet foglal el nálam.
Diós-almás pite A háttérben az asszisztensem ellenőrzi, rendben megy-e a fotózás. :) |
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 kg reszelt alma
20 dkg darált vagy durvára tört, cukrozott dió
fahéj
cukor
zsemlemorzsa
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapban kinyújtom. Az egyik tésztalapot egy 25x35 cm-s tepsibe fektetem (a tepsit nem kell kikenni). Megszórom zsemlemorzsával, rásimítom a cukros-fahéjas, párolt almát, vastagon megszórom a darált vagy durvára tört, cukrozott dióval. A másik tésztalappal lefedem, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 70 perc alatt megsütöm. A teteje épphogy piruljon, de ne égjen meg!
Omlós, puha almás sütemény, az egyik kedvencem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése