2014. augusztus 26., kedd

Hagymás-őszibarackos karaj

Idén rengeteg őszibarack termett a kis fán. Annyi, hogy alig bírták az ágak. Alátámasztottuk, kikötöttük, mindent elkövettünk, hogy ne törjön el/össze sehol. Ennek eredménye a tengernyi ép barack. Lett belőle befőtt, dzsem, leves, sütemény, ettük á la nature gyümölcsként. És került ma a húsra is, szépen betakartam vele a karajt. 

Hagymás-őszibarackos karaj


Hozzávalók:
2 evőkanál mangalicazsír
6 szelet sertéskaraj
1 db közepes kápia paprika
2 db őszibarack 
1 fej hagyma
bors
pirospaprika
5 dkg reszelt sajt

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy közepes (25x35 cm-es) tepsit kikenek mangalicazsírral. Beleteszem -  egymás mellé - a megmosott, és kissé kiklopfolt hússzeleteket. Sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. A vékonyra csíkozott kápia paprikát a húsokra halmozom, erre jön a karikákra vágott hagyma, a cikkekre vágott őszibarack (héjastól), és legvégül a reszelt sajt. 
2 dl vízzel felöntöm a tepsit, alufóliával lefedem, és irány az előmelegített sütő. 30 percig sül, majd leveszem róla a fóliát, és további 30 percig sütöm.
Amíg a hús elkészült, petrezselymes krumplit főztem köretnek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése