2016. szeptember 7., szerda

Sárgabarack leves

Ősz eleji, meleg napokon is jól esik a nyári gyümölcsökből készült leves. Befőttet és friss gyümölcsöt egyaránt használhatunk. Ezt a levest még júliusban, a lekvárfőzés idején készítettem először friss kajsziból. A héten pedig kinyitok egy befőttet, és újra megfőzöm a barackból a levest.



Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack (befőtt is jó)
2 dl tejföl vagy tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
1 teáskanál fahéj
ízlés szerint cukor vagy édesítő

A gyümölcsöt megmosom, magozom, hámozom, és kis darabokra vágom. Egy fazékban odateszem főni a cukorral, 3-4 liter vízben. Amikor megpuhul a barack, hozzáadom a fahéjat. A tejfölben/tejszínben elkeverem a pudingport, a leves főzőlevéből teszek hozzá annyit, amennyivel teljesen simára el tudom dolgozni, és a leveshez keverem.Felforralom, és már kész is.
Főzés közben érdemes kóstolgatni, savanykás ízén további cukor hozzáadásával lehet enyhíteni.
Alaposan behűtve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése