2016. szeptember 1., csütörtök

Zöldséges karfiolleves

Nyáron nagyon szeretek zöldségekből levest főzni. A kert és a piac tele van friss sárgarépával, karalábéval, zöldborsóval, és tengernyi finom fűszerrel. Olyankor élmény az ételkészítés. 
Ezúttal egy gyorsan (max. 30 perc) elkészülő, ízletes levest mutatok meg.



Hozzávalók:
1 fej közepes karfiol 
20 dkg zöldborsó
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 fél karalábé
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1-2 mokkáskanál pirospaprika
1 tojás
petrezselyemzöld
2-3 bio leveskocka (elhagyható, de akkor sózni kell a levest)

Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a megmosott-meghámozott és felaprított répát, gyökeret, karalábét. Puhára párolom mindet, majd meghintem pirospaprikával, felöntöm vízzel.
Amint felforr, beleteszem a karfiolt a zöldborsóval, és puhára főzöm. Beledobom a bio leveskockákat - aki nem szeretne ilyet használni, tehet bele simát is, vagy akár ki is hagyhatja belőle, ekkor viszont szükséges egy kis só a levesbe. 
Amint felolvad az ízesítő, egy kis tálkában felverem a tojást, és belecsurgatom a levesbe (amit közben folyamatosan kavarok).
Beleszórom a petrezselyemzöldet, és 1-2 rottyanás után már kész is a leves. 

Az eredeti recept - amin változtattam a magam kedvére egy kicsit - itt található. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése