2012. augusztus 9., csütörtök

Kókuszos-őszibarackos szilvafagylalt

Ezt a fagylaltot improvizáltam, konkrét recept nélkül. Jeges édességre vágytam, az alkotáshoz őszibarack, szilva és tejszín állt rendelkezésre. Hurrá, kétféle fagyit is készíthetek, gondoltam. Aztán kiderült, egyetlen üres dobozom van, amiben fagyaszthatok. És ettől kezdve elszabadult a pokol. :))))) Lelki szemeim előtt megjelent egy színes, foltos, vidám fagyigombóc... :) 

Kókuszos-őszibarackos szilvafagylalt


Hozzávalók: 

Őszibarackfagyi:
4 db őszibarack
1 dl tejszín
1 evőkanál méz
10 dkg kókuszreszelék

Szilvafagyi:
80 dkg szilva
2 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál fahéj

A meghámozott és kimagozott őszibarackot botmixerrel pépesre töröm, belekeverem a mézet, az 1dl tejszínt (nem kell habbá verni!), a mézet, és a kókuszreszeléket. A tálat fóliával lefedem és hűtőbe teszem.
A kimagozott szilvát botmixerrel pépesítem, hozzáadom a cukrot, a tejszínt és a fahéjat, alaposan összedolgozom, és zárható műanyag dobozban 2 órára a fagyasztóba teszem.
Két óra elteltével a hűtőből kivett őszibarackos krémet gyors mozdulatokkal belekeverem a szilvafagyiba, úgy, hogy márványos, foltos legyen, majd lezárom a dobozt, és még 2 órára visszateszem a fagyasztóba.
Tálalás előtt 10 perccel kiveszem, hogy szépen, gombóc formában tudjam adagolni. Izgalmas ízkombináció az édes, mézes-kókuszos őszibarack, és a kissé fanyar, fahéjas szilva házasságából született "hideg nyalat". A színe is gyönyörű, vidám, nyári. :) Kipróbálásra ajánlom! :))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése