2012. november 17., szombat

Pudingkoszorú kuglóf formában

Csütörtökön hozta a postás a nyereményemet, a Marcsi Boszorkány Konyhája blog októberi játékán a Desszert kategóriában lettem győztes a Rumos-gesztenyekrémes tekercs meggydarabokkal nevű sütimmel. A díj egy Tupperware termék, a Szilikon Kuglóf Forma. Gyönyörű piros színű, élmény ránézni. Ma felavattam. Nem kuglóf sült benne - hamarosan az is fog -, hanem a Pudingtorta mintájára pudingkoszorút készítettem.

Pudingkoszorú

Három réteg és a meggydarabok

Mínusz egy szelet

Egy szelet pudingos édesség

Ebben a szilikon kuglóf formában készült a pudingkoszorú


Hozzávalók:
9 dl tej (3x3dl)
1 csomag rumpuncs puding
1 csomag csokoládé puding
4-5 evőkanél búzadara
2 evőkanál mák
1 üveg magozott meggybefőtt
cukor (ízlés szerint)

A szilikon kuglóf formát elmosom, vízzel kiöblítem, és nekilátok a pudingkoszorú elkészítésének.
3 dl tejből, 1 evőkanál cukorból és a rumpuncs pudingból sűrű krémet főzök, és a szilikon kuglóf formába kanalazom. A puncspudingos rétegre rakosgatom a lecsepegtetett meggybefőttet.
3 dl tejből, 1 evőkanál cukorból, a búzadarából és a mákból sűrű tejbegrízt főzök, és a meggyrétegre kanalazom, a kanál domború felével egyenletesen elsimítom.
A maradék 3 dl tejből, 1 evőkanál cukorból és a csokoládépudingból sűrű krémet főzök, és rásimítom a tejbegrízes rétegre.
10 perc hűlés után letakarom folpackkal, és 2-3 órára hűtőbe teszem. 
Tálaláskor egy nagy tányért/tálcát teszek a formára, és egy mozdulattal átfordítom. A szilikonnak köszönhetően simán elengedi a forma a pudingot, nem kell se rázogatni, se késsel kapargatni.
Mákkal szórom meg díszítésképpen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése