2013. január 4., péntek

Franciasaláta és tormakrémes sonkatekercs

Nincs év végi party hidegtál nélkül, melynek nélkülözhetetlen eleme például a franciasaláta és a tormakrémes sonkatekercs. 

Franciasaláta és sonkatekercs


Hozzávalók a franciasalátához:
vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, csemege kukorica)
2 nagyobb alma
2 főtt tojás
2 db csemege uborka
majonéz
tejföl
bors
cukor

Azért adtam nagyívű vázlatot a mennyiségeket illetően, mert attól függ az összetevők aránya, hány személyre készül a saláta.
A kockára vágott répát és gyökeret a borsóval és a kukoricával együtt megpárolom. (Lehet mirelit franciasaláta alapot vásárolni, ha olyanunk van, akkor azt pároljuk meg.)
A majonézből és a tejfölből sűrű mártást készítek, sózom, borsozom, csipetnyi cukrot adok hozzá.
A kihűtött és lecsepegtetett zöldséget a mártáshoz adom, hozzákeverem az apró kockákra vágott, hámozott almát, a kis darabokra vágott uborkát és a szintén felkockázott főtt tojást. Óvatosan a mártásba forgatom mindet, majd letakarva behűtöm a salátát, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzávalók a sonkatekercshez:
vékonyra szeletelt sonka (15-20 dkg)
tejszínes krémsajt
2 kiskanál csípős, ecetes torma
2 kiskanál mustár
5 dkg reszelt sajt

A krémsajtot összekeverem a tormával, a mustárral, zsákba kanalazom a krémet, és megtöltöm vele a sonkákat a rövidebb oldalukon, majd felcsavarom a szeleteket. A maradék krémet a sonkák végeire nyomom, és reszelt sajttal díszítem a végeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése