2013. április 14., vasárnap

Gyümölcsös-mandulás pohárkrém

Mostanában rengeteg süteményt és kekszet sütöttem. Talán ennek köszönhető, hogy a hét utolsó napján kitört rajtam a tűzhelyfrász. Erősen gondolkodtam valami villámgyors, keverem-kavarom-tálalom desszerten, amihez nem kell habot verni, sem tésztát pihentetni, és a sütőt sem kell őrizni egy órán át. Ez lett a végeredmény:

Gyümölcsös-mandulás pohárkrém

Hozzávalók 6 személyre:
8 dl zsíros tej
1 tasak Dr.Oetker krémpor
2 evőkanál holland kakaó
2 db alma
10 dkg meggybefőtt
15 dkg mazsola
5 dkg tört mandula
6 evőkanál kekszmorzsa
5 dkg kókuszreszelék

Az almát meghámozom, magházát kivájom, és kis kockákra darabolom. A meggybefőttet lecsepegtetem, és megnézem, hogy tutira ki van-e magozva. :)) 
A tejet két edénybe töltöm, 4-4 dl jut egybe. A krémpor egyik felét az egyik tejes edénybe szórom, a másik felét a másikba, és utóbbihoz teszem a 2 evőkanál holland kakaót. 3-3 perc alatt mindkét krémet robotgéppel habosra keverem. 
Ettől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, mert a krémek szempillantás alatt "kötnek". 6 db desszertes tálka aljára szórok 1-1 evőkanál kekszmorzsát, mindegyikbe teszek almát és meggyet. Erre kerül a kakaós krém, óvatosan rákanalazom, és elegyengetem. A következő réteg a mazsola, bőven szórom, nem sajnálom belőle. A vaníliás krémet rákanalazom és elsimítom, a tetejére bőven szórok tört mandulát, kókuszreszeléket és mazsolát. 
Fél óra hűtési idő után tálalom.


A krémpor helyett használható főzés nélküli pudingpor is vanília és csokoládé ízben, és bármilyen otthon fellelhető gyümölcs. :) 

8 megjegyzés:

  1. Megnéztem ,nem rossz,követendő az elkészítés!!!

    VálaszTörlés
  2. Csak kevered-kavarod-tálalod? Elkavarhatnál vele erre fele is....;-) Fincsi!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, legközelebb felétek kanyarodok, és viszek belőle! :)

      Törlés
  3. Gondoltam, holnap elkészítem, mert minden van itthon hozzá. De ahogy mégegyszer átolvastam a receptet, rájöttem, hogy a krémpor nem azonos a pudingporral. Nem tudom, pudingpor használható-e helyette,

    VálaszTörlés