2013. április 13., szombat

Ízletes csirkemell saláta - Blogkóstoló 8.

Újabb állomásához érkezett a Blogkóstoló nevű játék. Ha valaki nem tudná, mi ez, leírom röviden. Játékos kedvű, internetes receptnaplót vezető emberek jelentkeznek az aktuális forduló házigazdájánál, aki kisorsolja a párokat, ki kitől fog főzni. Az elkészült ételek fotóit elküldjük a házigazdának, aki majd nyertest hirdet közülünk. Tárgynyeremény nincs, a következő forduló rendezési joga a díj. 
Jó kis játék ez, ismerkedünk, főzünk egymástól, kóstolgatunk. 
Ez a forduló most Hani, az Ízemlékek blog írójának felügyeletével zajlik. A blogpárom Hankka lett, akitől egy finom salátát választottam kipróbálásra. 


Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
1 csipet só
1 mokkáskanál bors
3 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv kukorica
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
2 db piros pritaminpaprika
4-5 db nagyobb csemegeuborka
2 evőkanál ecet
4 evőkanál olaj
1 gerezd áttört fokhagyma
1 teáskanál cukor
1 evőkanál fűszersó

A kis kockákra vágott csirkemellet pirosra-puhára sütöm 8-10 perc alatt 4 evőkanál olajon. Sózom, borsozom, hozzákeverem a zúzott fokhagymát. A lecsepegtetett kukoricát, a megmosott, kicsumázott és felkockázott paprikát és az vékonyra gyalult uborkát a csirkehúshoz adom, óvatosan összeforgatom vele, és leveszem a tűzről, nem kell őket együtt főzni. 
Az ecetet eldolgozom az olajjal, a tört fokhagymával, cukorral és fűszersóval - azaz salátaöntetet készítek. Ráöntöm a zöldségekkel dúsított csirkemell falatokra, és összekeverem vele. 
Pikáns zöldséges-húsos saláta lesz a végeredmény, sült krumplival tálaltam, ám friss fehér kenyérrel is nagyon finom vacsora lesz belőle. 

4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy találtál nálam kedvedre valót, nagyon guszta lett! :) Biztosan finom csemegeuborkával is, és mi általában kenyérrel vagy pirítóssal szoktuk enni, de még jobb lehet sült krumplival! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kígyóuborkám nem volt itthon, csemege viszont igen. :)) Mivel ebédre készítettem el, kiadósabbnak tűnt, ha krumplit sütök mellé. Isteni finom, hamarosan ismétlés következik! :))

      Törlés
  2. Nagyon jól választottál, nyelek is most nagyokat...;-)

    VálaszTörlés
  3. Különleges saláta, nekem is ízlene! Örülök, hogy játszottál!

    VálaszTörlés