2013. augusztus 28., szerda

Rozmaringos-hagymás sült csirkemell paradicsomos spagettivel

Állíthatnám, hogy ez egy precízen megtervezett étel, ám nem fedné a valóságot. A hűtőtakarítás közelebb áll az igazsághoz. :) 2 szelet ilyen hús, egy kevés amolyan hús, fél üveg paradicsomlé, apró darab sajt, két marék zöldbab -  ezek egyike sem elég önállóan két felnőtt ebédjének két napra, plusz vacsorára. Na de együtt, úgy már igen! :) Tepsibe velük! :)

Rozmaringos-hagymás sült csirkemell paradicsomos spagettivel


Hozzávalók:
2 evőkanál mangalicazsír
2 db fél csirkemellfilé
1 db csontos-bőrös csirkemell
2 szelet sertéskaraj
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
6-8 kisebb brokkolirózsa
2 marék zöldbab
bors
pirospaprika
őrölt rozmaring
morzsolt tárkony

spagetti
paradicsomlé
sajt

180 fokra előmelegítem a sütőt. Egy tepsit kikenek mangalicazsírral, és belerakosgatom a megmosott húsokat. Sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, őrölt rozmaringgal, morzsolt tárkonnyal. A hagymát és fokhagymát szeletekre vágva a fűszeres húsokra halmozom, aztán a tepsibe szórom a brokkolit és a zöldbabot. Kevés vízzel felöntöm a remekművet, alufóliával lefedem, és másfél óra alatt észre sütöm. Az  utolsó negyedórában leveszem róla a fóliát, hogy piruljon a hús.
A spagettit megfőzöm, és összeforgatom a paradicsomlével.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórom a zöldséges húst és a paradicsomos spagettit. 
A zöldbabot érdemes előfőzni, mielőtt a tepsibe kerül, mert nem minden fajta bab lesz puha sütéskor.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon kirááály! Nálam is mindig így születnek a legjobb párosítások.

    VálaszTörlés