A fagyasztóban találtam még egy zacskó reszelt almát, s mivel kell a hely az idei almának, kiolvasztottam. Omlós tészta közé tettem töltelékként, kicsit megbolondítva. :)
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg hideg vaj
25 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 kg reszelt alma
10 dkg cukor
5 dkg vaj
1,5 dl őszibarack-körte lekvár
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és előveszek egy 25x35 cm-es tepsit.
Először a tölteléket készítem el. A reszelt almát a cukorral összeforgatom, és megpárolom. Lehúzom a tűzről, és még forrón belekeverem a vajat, és a lekvárt.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két cipóra osztom. Mindkettőt a tepsi méretére nyújtom ki. Az egyiket bele is simítom a tepsibe, rákanalazom az almatölteléket, és befedem a másik tésztalappal. Egy felvert tojással megkenem, villával megszurkálom, és 180 fokos, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöm.
Teljes hűlés után szeletem.
Biztosan ízletes. Nálam is az alma +őszibarack párosítás a nyerő.
VálaszTörlésFantasztikus jól néz ki!
VálaszTörlés