A félórás ebédek újabb gyöngyszeme ez a rakott csirke. 5 perc alatt összeállítottam, fél óra alatt meg is sült. És a bónusz: alig kell mosogatni utána. :)
Hozzávalók:
2 közepes csirkemell filé (hosszában kettévágva)
só
bors
pirospaprika
1 fej vöröshagyma
2 nagy körte, héjastól, mag nélkül
1 db sárgarépa
1 db pritaminpaprika
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A 20x25 cm-es BergHoff (kerámia) sütőtálamat kikenem vékonyan mangalica zsírral. A megmosott, hosszában félbevágott csirkemelleket a tál aljára rakom. Felöntöm 1 dl vízzel. Sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. Aztán ráhalmozom a szeletekre-karikákra vágott többi alapanyagot: hagymát, répát, körtét, pritaminpaprikát. Kézzel kicsit összekócolom, azaz összekeverem bazsalikomot hintek a tetejére, és a forró sütőben 30 perc alatt megsütöm.
Nem takarom sütés közben, mert szeretem, ha a zöldség roppanós. Aki puhábban szereti a zöldséget, süsse tovább, alufólia alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése