Pincetakarítás 2.
A télről maradt kis sütőtököt süteménybe tettem, mert szívesen használok zöldségeket a sütikbe. Gyors, olcsó és ízletes édesség készült, ami még a sütés napján elfogyott.
Tipp: ha mégis marad másnapra, egy kanál natúr joghurttal fogyasszátok, így lehet fokozni az ízeket! :)
Hozzávalók:
30 dkg búzacsírával dúsított rétesliszt
9 dkg nyírfacukor (xilit)
30 dkg nyers, reszelt sütőtök
3 egész tojás
1 csomag sütőpor
ízlés szerint őrölt fahéj
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Vajjal kikent, liszttel meghintett, 25x35 cm-es tepsit készítek elő.
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverem. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra keverem, nekem elég volt ehhez a művelethez a kézi habverő, nem kellett robotgép. A cukros tojásba forgatom fakanállal a nyers, reszelt sütőtököt, utána pedig a lisztes anyagot.
A tepsibe simítom a tésztát, és 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütöm.
Nagyon finom, szaftos sütemény a végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése