2012. augusztus 31., péntek

Tzatziki - a görögök kedvelt uborkasalátája


Egy gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta receptjét hoztam mára. Sült húsok köreteként éppúgy tálalható, mint hamburgerben fejes saláta helyett.


Tzatziki


Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrű natúr joghurt

Az uborkát megmosom, meghámozom, lereszelem - a végeit levágom, nem használom fel a keserű íz miatt. Besózom a reszelt uborkát, és 10 percre félreteszem. A joghurtot kis tálba öntöm, hozzáadom az áttört fokhagymát, és alaposan eldolgozom benne. Az uborkát kinyomkodom, hogy távozzon belőle a nedvesség, és belekeverem a fokhagymás joghurtba. Felhasználásig lefedve hűtőbe teszem.

1 megjegyzés:

  1. Próbáld ki egyszer savanyú uborkából is:-) a párom mindig azzal készíti és nagyon finom. Én így szoktam, mint te. Mindkét variáns nyerő:-)

    VálaszTörlés