2012. november 5., hétfő

Céklás-sajtkrémes kenyérfalatok

Sokáig gondolkodtam, milyen gasztronómiai fogással nevezzek Marcsi blogjátékán a főétel kategóriában. Az édesség rovatba a Rumos-gesztenyekrémes tekercset elküldtem már korábban, ma a másik kategórián törtem a fejem. Őszi terményből kell alkotni valamit. Sütőtök-krémleves, gesztenyével töltött hús - kavarogtak a fejemben a receptek. Végül úgy döntöttem, egy nagyon egyszerű, céklás - füstölt sajtos mártogató krémet készítek. Ez az egyik kedvencem, mert univerzális. Ezúttal kenyérfalatokra kenve csipegettem el, de fokhagymás pirítósra is kiváló feltét, és zöldségchipsek, sült krumpli mellé is tálalható. 

Céklás-sajtkrémes kenyérfalatok



Hozzávalók:
20 dkg füstölt ízű krémsajt
10-12 vékony vékony szelet cékla 

A céklaszeleteket apróra összevágom, és a krémsajtban alaposan elkeverem. A sajt füstölt íze meglehetősen domináns, ezért fűszereket nem használok. Ha sima tejszínes krémsajtot használunk, dúsíthatjuk petrezselyemmel, bazsalikommal, egy kis borssal.


1 megjegyzés:

  1. Már a fb-on is tetszett,de itt is jelzem isteni lehet! A szine is szuper jó. Ezt el fogom késziteni:))

    VálaszTörlés