2012. november 25., vasárnap

Mákos kuglóf

Zseniális elme volt, aki az uzsonnaidőt és a hozzá tartozó szertartást kitalálta. Ilyenkor elővehetjük a porcelán teáskészletet az illatos, forró tea szervírozásához, és egy finom sütemény mellett beszélgethetünk, zenét hallgathatunk. Erre vágytam én is, így hát megsütöttem a mákos kuglófot, főztem hozzá zöld teát, megterítettem, és CD-ről halk zene szólt. Tökéletes vasárnap délután.







Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vanilincukor
1 dl olaj
1 dl tej
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
3 evőkanál mák

A tojások sárgáját a cukorral és a vanilincukorral kikeverem, hozzáadom az olajat, a tejet, és a sütőporral elegyített lisztet, a mákot. Alaposan összedolgozom a masszát, majd a tojások felvert habját beleforgatom.
Vajjal kikent szilikon kuglóf formába (az enyém Tupperware termék és piros színű) kanalazom a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütöm.
Amikor kihűl a kuglóf, tortatálra vagy tálcára borítom, megszórom porcukorral, és tea, kávé, habos kakaó vagy forró csoki mellé tálalom.

A receptet a Mindmegette oldalon találtam Tízperces kuglóf néven, ami félrevezető, hiszen csak a tészta összeállítása 10 perc, a sütési idő a sütő fajtájától függően 40-50 perc. Az eredeti receptben kakaó szerepel, ezt cseréltem mákra, kétféle tészta helyett pöttyöset szerettem volna.

6 megjegyzés:

  1. Jujjjjjj de imádnám....de kérhetem egy csésze illatos gyümölcsteával?

    VálaszTörlés
  2. Marcsi, kiváló minőségű eszközökkel könnyű jól dolgozni!:))

    Juci, természetesen gyümölcsteával szervírozom, ha így szeretnéd!:)

    VálaszTörlés
  3. Erre egyetlen szó van: gyönyörű!

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de jó recept! Olyan éhes lettem a kuglóf látványától, hogy indulok is a konyhába.

    VálaszTörlés