2013. április 1., hétfő

Meggyes sült túrótorta

Húsvéti tortánk: meggyes sült túrótorta. 
A receptet PiciJuci blogjából vettem kölcsön. Finom, krémes túrókrém linzertésztához hasonló alapon, a tetején gyümölcs - ilyen az ideális túrótorta. 

Meggyes sült túrótorta


Szeletelve is nagyon mutatós. Aki a vékonyabb szeleteket részesíti előnyben, 12 szeletet kap a 22 cm-s formában sült tortából. Nálam a szélesebb tortaszelet a nyerő, ezért nyolcfelé vágtam a tortát :))



Hozzávalók:
A tésztához:
125 g liszt
50 g vaj
50 g cukor
1 tojás
csipet só

A töltelékhez:
500 g túró
100 g puha vaj
100 g cukor
50 g keményítő
4 tojás
1 csomag vanilincukor
1 citrom reszelt héja

A tetejére:
30 dkg magozott meggy
1 csomag piros színű tortazselé

Egy 22 cm-skapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral, a forma oldalát kikenem vajjal. Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és hűtőbe teszem, míg a töltelék elkészül. A töltelék alapanyagait mély tálba teszem, és botmixerrel krémesre töröm.
A tésztát a tortaformába nyomkodom, a széleit kicsit felhúzom a forma oldalára, villával alaposan megszurkálom, és rákanalazom a túrókrémet. 170 fokos sütőben 1 órán át sütöm.
Teljesen kihűtöm, majd 30 dkg magozott meggyet elrendezek a tetején, és 1 csomag piros színű tortazselét a csomagoláson írtak szerint elkészítek, egyenletesen a tortára öntöm. Egy óra alatt megszilárdul a zselé, és szeletelhető lesz a torta. 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet!Jól néz ki!Jól jönne ez a helyes szelet,mivel a húsvéti tortánk elmaradt.

    VálaszTörlés
  2. Imadom a turostortakat!:) Nagyon jol nez ki,egeszsegetekre:)

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki, ügyi vagy! :)

    VálaszTörlés