2013. október 13., vasárnap

Tejszínes-zöldborsós spagetti

Zöldség, tejszín, tészta, fűszerek. Fél óra, és ínycsiklandó illatok lepik el a konyhát. A kamra jolly jokere, a spagetti kerül terítékre ismét. 

Tejszínes-zöldborsós spagetti

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
30 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
50 dkg spagetti
bors
bazsalikom

a szóráshoz reszelt sajt

A spagettit megfőzöm, és közben el(ő)készítem a többi hozzávalót. Az olajat felhevítem, a felkockázott hagymát és a szeletelt fokhagymát rádobom, üvegesre pirítom. Jöhet rá a zöldborsó, puhulásig párolom, időnként megkeverve. Amikor készen van, sózom, borsozom, hozzáadom a bazsalikomot, és felöntöm a tejszínnel. Az első rottyanásig forralom, aztán belekeverem a kifőzött spagettit.
Tálaláskor reszelt sajttal bőven megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése