2014. január 1., szerda

Fűszeres joghurtban pácolt, sült csirkemell

A 2014-es év első napján könnyű vacsorát készítettem. Az ünnepek alatt elfogyasztott komoly ételek után jól esett az omlós, fűszeres csirkehús. A pikáns ízén túl előnye, hogy kevés előkészítést igényel, és alig kell utána mosogatni. :)

Fűszeres joghurtban pácolt, sült csirkemell
rizzsel és krumplival

Hozzávalók:
1,5 kg csirkemell filé
5 dl natúr joghurt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál chili
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál gyömbér
4 evőkanál olaj

A joghurtot a fűszerekkel és az apróra vágott hagymával, áttört vöröshagymával összekeverem. A csirkemellet szeletekre vágom, és egy nagy tálban alaposan összeforgatom a joghurtos páccal. Folpackkal lefedve 5-6 órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
2 evőkanál olajjal kikenek egy közepes méretű tepsit, belefektetem a csirkemell szeleteket. A másik két evőkanál olajjal meglocsolom a hús tetejét. (Nem, nem sózom meg.)
Előmelegített sütőben, 180 fokon, fólia alatt sütöm 40 percig, aztán 20 percig fólia nélkül.
Salátával, gyümölccsel, vagy rizzsel, krumplival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése