A sütőben, fólia alatt puhára sült hús a gyengém. Jól megfűszerezve, sok hagymával sütve. És természetesen zöldséggel vagy savanyúsággal, krumplival tálalva. A mai ebédünk is ilyen volt, a hólapátolással elégetett kalóriákat tökéletesen visszapótoltuk vele. :)
Kolbászos-paradicsomos csirke |
Hozzávalók:
1 evőkanál mangalicazsír
6 db csirke felsőcomb
fél szál kolbász
3 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
só
bors
bazsalikom
oregano
pirospaprika
1 evőkanál olaj
A sütőt előmelegítem 200 fokra, egy közepes méretű tepsit kikenek egy evőkanál mangalicazsírral.
A húst megmosom, a bőre alatt kis "zsebet" készítek egy fakanál nyelével.
A kolbászt karikára vágom, a fűszereket összekeverem egy tálkában az egy evőkanál olajjal.
A csirkecombok bőre alá teszek 1-1 teáskanál olajos fűszerkeveréket, és 2-3 karika kolbászt. A húsokat a tepsibe rakom, a tetejükre vöröshagyma karikákat teszek, és a szintén karikára szeletelt paradicsomokat.
Alufóliával lefedem a tepsit, és 40 percig sütöm a csirkehúsokat. Ekkor leveszem a fóliát, és újabb 20 perc sütés következik.
Krumplipürével, csemege uborkával, és a vele sült paradicsommal tálalom.
Kedves Gaby, ha elfogadod, játékra szeretnélek invitálni, nézz be hozzám légyszíves! :)
VálaszTörlésMegnéztem a játékot, jövök, Hankka, köszi! :)
Törlés