2014. január 1., szerda

Vendégváró falatok

A bagett szeletek különböző krémekkel, feltétekkel örök kedvenceim. Villámgyorsan össze lehet belőlük állítani 1-2 tálcányi harapnivalót. A kivitelezése nem igényel különösebb konyhai jártasságot, inkább némi kreativitást. Szilveszterkor nagyon praktikus: fogyasztható önmagában, vagy ahogyan mi is tettük, franciasalátához. 

Vendégváró falatok

Hozzávalók:
2 db bagett
10 dkg túró
1 dl tejföl
1 evőkanál kapor
egy csipet só
10 dkg téli szalámi (vagy más felvágott)
10 dkg sajt
vaj a kenéshez

A bagetteket 1 centis karikákra vágom. A túrót, tejfölt, kaprot, sót krémesre keverem. A szalámiszeleteket félbe vágom, a sajtszeleteket negyedbe.
A bagett karikák felét megkenem a kapros-túrós krémmel. A többi karikát vékonyan megvajazom, és szalámival, sajttal díszítem. 
Két nagyobb tálcát szalvétával bélelek, és elrendezem rajtuk a bagett falatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése