2014. január 1., szerda

Gesztenyés keksztekercs

Ez a gesztenyés tekercs szilveszterre készült. Olyan édességet kerestem, amit nem kell sütni. Az év utolsó napjaiban tűzhelyfrászom lett a konyhában eltöltött magas óraszámtól. Marisznál láttam meg ezt az egyszerű és nagyszerű édességet, 10 perc alatt össze is gyúrtam, feltekertem, desszert kipipálva. :)

Gesztenyés keksztekercs

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg darált háztartási keksz
18  dkg vaj 
10 dkg porcukor
1/2 dl tojáslikőr
1 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál jó cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg vaj 
10 dkg porcukor
1/2 tojáslikőr
1 evőkanál kókuszreszelék

A tésztához valókat masszává gyúrom egy tálban, a krémhez valókat fakanállal alaposan összekeverem. 
Egy 20x50 cm-s folpack darabon vizes kézzel téglalappá nyújtom-nyomkodom a tésztát. Rákanalazom és a kanál domború felével egyenletesen eloszlatom a gesztenyekrémet, majd a folpack segítségével felcsavarom a keksztekercset. Folpackba csomagolva hűtőbe teszem fél napra.
Tálalni szeletelve szoktam. Ami nem fogy el, megy is vissza a hűtőbe rögvest, hogy ne olvadjon feleslegesen a meleg konyhában/szobában.
Marisz receptjén annyit változtattam, hogy a rumot tojáslikőrre cseréltem, mert az volt kéznél. Bármilyen édes likőr vagy égetett szesz jó helyette.
És nem két rudat készítettem, hanem egy nagyot. :)

3 megjegyzés:

  1. Tényleg egyszerű, de nagyszerű! Aki szereti a gesztenyésat, annak kötelező!
    Örülök, hogy elégedett vagy a recepttel!
    BÚÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BÚÉK, Marisz! :) És itt is, még egyszer, köszönöm!

      Törlés
  2. Nagyon jól hangzik! Nekem is van gesztenyepürém, fel kéne használnom.
    BÚÉK!

    VálaszTörlés