2014. február 9., vasárnap

Húsmentes sólet

Füstölt hús nem lévén itthon, "mentes" sóletet készítettem ebédre tegnap. Kevés macerával jár, szinte nem is kell utána mosogatni. Mirelit babból sütöttem, előnye, hogy ezt nem kell egy napra-órákra beáztatni, hanem azonnal felhasználható (= időtakarékos).
Lássuk hát a receptet:

Húsmentes sólet

Hozzávalók: 
50 dkg fejtett bab (mirelit)
2 evőkanál mangalicazsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt bors
2 nagyobb babérlevél
1 evőkanál liszt
személyenként 1 főtt tojás

A zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, belekeverem az áttört fokhagymát, pirospaprikát, borsot, összeforgatom. A mirelit babot hozzáadom, a babérlevelet is, rászitálom a lisztet, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Félig megfőzöm a babot, majd tűzálló edénybe (pataki tál, jénai tál) átszedem. Ha szükséges, felöntöm vízzel, a főtt tojásokat a tetejére helyezem, és alufóliával letakarva másfél órán át sütöm. Előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon készítem el.
A főtt tojásokkal tálalom.


Húsmentes sólet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése