Füstölt hús nem lévén itthon, "mentes" sóletet készítettem ebédre tegnap. Kevés macerával jár, szinte nem is kell utána mosogatni. Mirelit babból sütöttem, előnye, hogy ezt nem kell egy napra-órákra beáztatni, hanem azonnal felhasználható (= időtakarékos).
Lássuk hát a receptet:
Húsmentes sólet |
Hozzávalók:
50 dkg fejtett bab (mirelit)
2 evőkanál mangalicazsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt bors
2 nagyobb babérlevél
1 evőkanál liszt
személyenként 1 főtt tojás
A zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, belekeverem az áttört fokhagymát, pirospaprikát, borsot, összeforgatom. A mirelit babot hozzáadom, a babérlevelet is, rászitálom a lisztet, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Félig megfőzöm a babot, majd tűzálló edénybe (pataki tál, jénai tál) átszedem. Ha szükséges, felöntöm vízzel, a főtt tojásokat a tetejére helyezem, és alufóliával letakarva másfél órán át sütöm. Előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon készítem el.
A főtt tojásokkal tálalom.
Húsmentes sólet |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése