Olvastam, hallottam már pro és kontra rengeteget a sütőzacskóról. Elérkezett az ideje, hogy kipróbáljam. Csirkemellet sütöttem benne vacsorára, de legközelebb a zöldségköretet is ezzel a technikával fogom elkészíteni. Szinte hihetetlen, hogy zsiradék hozzáadása nélkül ennyire zamatos, omlós ételt lehet sütni a zacskóban.:)
Sütőzacskóban sült csirke párolt káposztával és burgonyával |
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só
bors
bazsalikom
majoránna
oregano
A csirkemellfiléket megmosom, és egy nagyobb sütőzacskóba teszem. Megszórom a húst a fűszerekkel, aztán a zacskó száját lazán összekötöm. Jénai tálba teszem a becsomagolt csirkét, és 200 fokos sütőben bő egy óra alatt megsütöm. Az utolsó 10 percben kinyitom vagy kivágom a zsák tetejét, úgy sütöm tovább.
Amikor kiveszem a sütőből, még negyedórát várok, mielőtt az illatos, omlós csirkemellet átrakom egy tálra.
Mialatt a hús sül, elkészítem a köretet: párolt káposztát és petrezselymes burgonyát.
Megérte kipróbálni a sütőzacskót, már töröm a fejem a következő "zacskós" vacsorán. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése