2014. február 21., péntek

Sütőzacskóban sült csirke párolt káposztával és burgonyával

Olvastam, hallottam már pro és kontra rengeteget a sütőzacskóról. Elérkezett az ideje, hogy kipróbáljam. Csirkemellet sütöttem benne vacsorára, de legközelebb a zöldségköretet is ezzel a technikával fogom elkészíteni. Szinte hihetetlen, hogy zsiradék hozzáadása nélkül ennyire zamatos, omlós ételt lehet sütni a zacskóban.:)

Sütőzacskóban sült csirke párolt káposztával és burgonyával

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só 
bors
bazsalikom
majoránna
oregano

A csirkemellfiléket megmosom, és egy nagyobb sütőzacskóba teszem. Megszórom a húst a fűszerekkel, aztán a zacskó száját lazán összekötöm. Jénai tálba teszem a becsomagolt csirkét, és 200 fokos sütőben bő egy óra alatt megsütöm. Az utolsó 10 percben kinyitom vagy kivágom a zsák tetejét, úgy sütöm tovább. 
Amikor kiveszem a sütőből, még negyedórát várok, mielőtt az illatos, omlós csirkemellet átrakom egy tálra.
Mialatt a hús sül, elkészítem a köretet: párolt káposztát és petrezselymes burgonyát.
Megérte kipróbálni a sütőzacskót, már töröm a fejem a következő "zacskós" vacsorán. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése